Info från admin

Sajtens skrivregler

2016-07-05 18:08 #0 av: Loris M

Förutom Ifokus generella skrivregler har vi på Bokcirkel några egna enkla regler. Min förhoppning är (vilket är också den allra första regeln) att alla medlemmar och andra som tittar in ska vara respektfulla mot varandra. Här kommer några regel till som alla som skriver på sajten ska förhålla sig till:

  • Det är okej (och även önskvärt i vissa avseenden) att ha olika åsikter. Att ifrågasätta är bara sunt. Men gör det på ett konstruktivt och respektfullt sätt.
  • Alla får skriva och kommentera på sajten men bara medlemmar får lägga fram förslag till "Månadens bok" liksom delta i omröstningen
  • Medlemmar har egna trådar där de berättar om böcker de läst. Om medlem önskar (och skriver det i första inlägget) att tråden hålls fri från andras kommentarer, måste alla respektera det. I annat fall tas överflödiga kommentarer bort av admin.
  • Månadens bok får inte diskuteras på sajten innan lästiden gått ut (av ex. de som redan läst boken), vilket är den sista dagen i varje månad. Var snäll och visa hänsyn!
  • För att inte skapa förvirring, är det bara sajtvärd som får starta trådar där månadens bok röstas fram. Och det är bara hon som får skapa trådar där bokförslag läggs till månadens bok läggs fram. 
  • Det är inte tillåtet att använda bilder som bryter mot upphovsrättslagen. Uppge alltid bildkälla om du använder bilder i dina inlägg. Även om det är dina egna bilder. Bilder utan källhänvisning eller bilder som bryter mot upphovsrättslagen kommer att plockas bort utan förvarning eftersom sajtväden står som ansvarig för bilder som publiceras på sajten.   
  • Främlingsfientliga och rasistiska åsikter är inte tillåtna på sajten och kan leda till avstängning utan förvarning. 
  • Admin på sajten har tolkningsföreträde när det gäller skrivreglerna och bestämmer när varningar och skrivförbud delas ut liksom när inlägg redigeras. Admin kan komma att utan förvarning ta bort trådar och inlägg som bryter mot reglerna och/eller inte tillför något, till exempel kommentarer som är förlöjligande eller förminskande.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-07-07 12:29 #1 av: Loris M

Nu har jag lagt till några regler som är relaterade till månadens bok och regler kring det.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.