Allmänt om böcker och läsning

Åtta skäl till att läsa regelbundet

2016-08-12 13:31 #0 av: Loris M

"Kanske tillhör du den skaran av människor som sällan läser en bok. Det som du dagligen läser är förmodligen morgontidningen, lite internetsajter, email och lite Facebook. Men varför inte dagligen börja läsa böcker eller lite längre artiklar i tidskrifter? Det kommer definitivt att gynna dig. Här är åtta orsaker varför.

1. Avslappnande

När du väl börjar förkovra dig i en spännande bok eller en lång intressant artikel i en tidskrift ger du det all din fokus, vilket innebär att du ”försvinner” in i en annan värld. När du väl fokuserar är du i nuet och då försvinner för stunden vardagsstressen och alla dina bekymmer och den oro du bär på. När du väl kommer in i läsningen kommer du att känna dig avslappnad. Därför är det inte konstigt att många läser en bok i sängen innan de ska sova. För många är det som ett sömnpiller eftersom det får dem att slappna av.

2. Bättre skrivförmåga och större ordförråd

Den som läser mycket böcker bygger upp ett rikare ordförråd och blir bättre i språket. Allt detta kommer du att ha nytta av i ditt dagliga liv såväl som i ditt yrke. När du blir mer vältalig kan du göra dig hörd och tala väl för din sak. ...."

........

http://www.epochtimes.se/atta-skal-till-att-lasa-bocker-regelbundet/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-08-12 13:34 #1 av: Loris M

Och mer från samma referens om att "vi blir vad vi läser"....

"Processen att själv gå igenom livsläxor och inte bara följa en färdigsnitslad bana är värdefull och absolut nödvändig. Men vi kan ändå inspireras, lära oss och snabbare ta oss framåt genom att ta del av andras erfarenheter. Många värdefulla insikter har redan genomlevts, fångats och skrivits ner av andra.

Att läsa riktigt bra biografier eller välskrivna självhjälpsböcker är lite som att ha en mentor eller personlig coach på distans. Man brukar ju säga att man blir som man umgås, vilket även blir giltigt när du tillbringar tid med bra böcker."

http://www.epochtimes.se/du-blir-vad-du-laser-darfor-bor-du-lasa-mer/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.