Boktips och recensioner

Boktips - Fattigfällan

2018-07-09 22:22 #0 av: vendelay

Fattigfällan av Charlotta von Zweigbergk handlar om en kvinnlig egenföretagare utan psykisk ohälsa, missbrukarproblematik eller några andra tidigare problem överhuvudtaget. Hon har jobbat hela sitt liv och betalat in mängder av skatt, men när hon blir långtidssjuk faller hon "mellan stolarna" och hamnar i en nedåtgående spiral med socialen och tillvaron blir allt värre.

Jag fastnade för boken direkt. Jag har läst här på iFokus om försäkringskassan osv men jag fattade väl ändå inte. Huvudpersonen Beata beskriver och förklarar så mycket som jag aldrig tidigare riktigt fattat, som varför fattiga personer generellt är tjockare än rika personer. Jag rekommenderar varmt boken. Jag lyssnade på den i uppläsning av Louise Raeder, tyckte den uppläsaren gjorde ett riktigt bra jobb.

Jag har, tack och lov, aldrig hamnat i en situation som ens går att likna vid Beatas men det finns många grejer jag känner igen mig i. Om ni, liksom jag, är egenföretagare kommer ni troligen också känna igen er mycket.

Här kan ni läsa mer om boken:

https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/bKerwe/fritt-fall-genom-skyddsnaten

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-07-09 22:30 #1 av: Loris M

Tack! Skrev precis i din andra tråd att det här lägger jag som förslag nästa månad. Glad Är det en självbiografi? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-07-09 22:31 #2 av: vendelay

#1 Nej, det är en fiktiv berättelse som är baserad på verkliga händelser, om jag förstått det rätt. Alternativt att det är en verklig historia med utbytta namn.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.