Månadens bok

Diskussion - Strömkantring

2019-12-01 07:18 #0 av: Loris M

Första advent och dags att diskutera Strömkantring. Har ni läst boken? Vad tyckte ni? 

Jag är precis i början än så länge, har inte hunnit med att läsa, fast boken legat här hemma hela månaden.

Ha en fin första advent! Stjärnor

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-01 08:05 #1 av: Tarotstollan

Har bara läst några kapitel ännu, trots att jag haft den här hemma i över 1 månad. Har varit tvungen att låna om den.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2019-12-01 10:31 #2 av: Torparmor

Bra då är vi iallafall tre som läser och lagom har kommit igång

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-01 20:45 #3 av: Magi-cat

Jag väntar lite med den. Måste pausa efter "Tatueraren ...". Cool

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-02 12:30 #4 av: BrittaD

Jag har läst Strömkantring.

Det finns ju mycket att diskutera i den boken, men jag skall försöka skriva lite om den utan att ni tappar lusten att fortsätta, ni som bara är i början. Å andra sidan har ju alla läst baksidestexten och vet vad den handlar om.

Olov Svedelid (1932-2008) var en mycket produktiv och populär författare, mest känd för polisserien om Roland Hassel och för de deckare han skrev tillsammans med Leif Silbersky m fl. Även som ungdomsboksförfattare var han omtyckt, Betong-Rosorna mest kända serien. OS anses väl ganska lättviktig, men ibland tog han upp allvarligare ämnen som i Strömkantring. Jag hade tidigare inte läst något skönlitterärt av OS och var mycket nyfiken på denna bok pga det nu hyperaktuella ämnet klimatet och hotet om vår civilisations undergång. Slutintrycket av boken spar jag till senare.

Strömkantring kom ut 2001 och skildrar en framtidsdystopi anno 2010. Tänker mig att OS skrev boken vid eller straxt efter millennieskiftet och tycker så här i backspegeln och med facit i hand att han var ganska realistisk och framsynt. Visserligen är hans 2010 värre än det blev, men ändå skulle vi nu snart kunna vara där. Betänk att världen då (2001) ännu inte hade upplevt Trump eller alla de högerextrema rörelser som 2000-talet fått skåda. Inte heller var debatten om klimathotet särskilt synlig då. I Strömkantring är globaliseringen total, länderna är totalitära, skendemokratiska och skillnaden mellan rika och fattiga är enorm. Det vi kallar klimatförnekare har uppenbarligen tagit över makten överallt, teknikhybrisen blomstrar, engelskan är officiellt språk i hela världen. Och då kollapser klimatet.

Hoppas jag inte skrev för mycket nu ...

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-07 11:03 #5 av: BrittaD

Hallå Loris M, Tartstollan och Torparmor! Har ni hunnit läsa mer i Strömkantring sista veckan? Och Magi-cat, har du pausat färdigt från din förra katastrofbok?

Våg

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-07 11:04 #6 av: Magi-cat

Vilar fortfarande i lite lagom torra faktaböcker. Skrattar

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-07 11:38 #7 av: Loris M

#5 Nej, tyvärr. Har inte kommit längre än sist. Haft mycket att göra (på jobbet) och inte hunnit med att läsa. Men jag har lånat om boken och har fortfarande som mål att läsa den. Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-07 16:41 #8 av: Torparmor

Jag har kommit en liten bit på väg men renoveringsarbete och julförberelder tar sin tid. Misstänker att jag blir klar framåt mellandagarna.

Kanske får vi låta både november och decemberböckerna följas åt in i januari? 

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-07 17:57 #9 av: BrittaD

Hur som helst kan vi ju inte diskutera Strömkantring förrän några fler än jag läst den. 😊

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-08 01:40 #10 av: Tarotstollan

Jag har läst lite men inte kommit så mycket längre i den. Tycker Torparmors tanke var bra! Jag skall läsa ut den också, helst i år! Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2019-12-08 08:22 #11 av: Loris M

Visst kan vi läsa och kommentera böckerna senare också. Den möjligheten finns alltid. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-08 08:53 #12 av: Torparmor

Jag har läst boken för fler år sen men behöver läsa om den

Ha en fin andra advent Tårta

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-08 09:02 #13 av: BrittaD

Fast i januari har jag glömt den. Det är ju knappast en bok man minns. Jo, början minns man 👍🏻 Den är ju ”magnifik”, det håller ni väl med om? Men jag kan förstå att det blir lite trögt sen. Uppriktigt sagt tror jag inte ni läst ut den i januari heller 😉

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-08 09:09 #14 av: BrittaD

Jag menar: Det är en thriller- och vill man lägga ifrån sig en thriller i flera veckor, då är den kanske inte så engagerande.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-08 12:32 #15 av: Torparmor

BrittaD    Jag håller i princip med dig

 Om man har familj att tänka på blir problemet mer att prioritera julen före egna läsupplevelser  

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-08 20:41 #16 av: vendelay

Jag har läst ca hälften nu. Jag älskar själva historian men jag älskar verkligen inte språket. Tycker den är otroligt långsamt och åtminstone i min bok är det flera korrfel som jag stör mig så mycket på, haha. 

Jag reagerar lite på att många ord känns jäkligt förlegade, men det kanske är för att boken är typ 20 år gammal också. Tänker t.ex. på "i-ordet" om amerikanska urinvånare som förekommer då och då.

Nu börjar jag skriva lite om bokens innehåll hittills:

Jag har precis kommit till när Maria & exmannen ska ge sig ut i världen. Tycker allting är så oklart. Vad ska de ens ta reda på? Jag är inte ens nyfiken, för det är så oklart för mig.

Spännande med skildringarna av värmen, kölden och andra väder, men är det inte fruktansvärt mycket människor att hålla reda på? Eller namnger de en massa människor som aldrig mer dyker upp igen? Jag börjar misstänka det senare, för jag minns knappt någon.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-12-10 16:03 #17 av: BrittaD

#16

Håller med dej att man blir tagen av den del av historien som beskriver milökatastroferna – midsommarsnön, vulkanutbrottet, översvämning och tsunamin och orkanerna mm – fast jag kan inte påstå att jag älskar den.

Sen lyckas OS ändå inte ge liv åt berättelsen för språket och människoskildringarna drar ner det hela. Det är platt och tråkigt. Människor drabbas visserligen av katastroferna och några lyckas undkomma med livet i behåll, men de försvinner konstigt nog ur berättelsen och man får inte veta mer om dem. Tyvärr är de lätt glömda. Personer som återkommer i storyn är ännu mer obegripliga.

Huvudpersonerna Maria och hennes exmake/make är inte heller så lätta att greppa. Det jag nu mest kommer ihåg av dem är vilka ofantliga mängder utsökt vin de satte i sig. DrinkDrink

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-10 23:24 #18 av: Torparmor

Nu har jag läst den.

Jag vill inte kalla den thriller. Konspirationen som dyker upp som resultat för deras undersökning spelar inte alls en central roll. Den hänger bara löst som ett svar som krävdes för att få ett avslut. Huvudpersonernas problem att stå upp för sina ideal och riskera att gå under eller "rätta in sig i ledet" och ändå gå under på något vis råkar vi väl alla ut för ibland. Men det här dilemmat gör han inte heller så mycket av. Slutet blir på något sätt bortslarvat

Större delen av boken handlar om vad som händer när vädersystemet kolapsar. Det är det här som är centralt. Han beskriver i detalj hur väderfenomenen uppstår och hänger ihop och jag undrar hur riktiga detaljerna är. Samma sak med vulkanutbrott, jordbävningar och Tsunamin. OS måste ha läst in sig väl på fenomenen för att kunna skildra vad som händer 

Så jag funderar på vilken avsikt  OS hade med boken?  Vilken agenda hade han och nådde han dit? Hur ser vi på det i ljuset av vad vi står idag?

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-11 16:16 #19 av: BrittaD

Jo, nog är den en thriller, kollade med Jan Brobergs definition av thriller: Läsaren skall jagas upp genom följande:

  1. Jakten: Hjälten eller hjältinnan jagas av brottslingar eller av polisen eller av bägge två.

  2. Kurragömmaleken: Rädslan att bli upptäckt.

  3. Hotet från det okända: Huvudpersonen vet inte varifrån hotet kommer. Ibland verkar hotet ha övernaturliga ha orsaker.

Sen är ju thrillern bara en form/genre, som också kan ha ett budskap eller annat syfte än att bara skrämmas. SO vill uppenbarligen visa på hotet om en framtida miljökatastrof och vad som är orsaken till den. Det tycker jag nog att han gör på ett övertygande sätt . Jag läser ”på sidan om” ett par andra katastrofböcker, Den obeboeliga planeten och Att lära sig dö i antropocen. Där beskrivs i ”faktaform” delvis samma katastrofer som SO målar upp. Den största skillnaden är att i Strömkantring inträffar alla katastrofer på en och samma gång och med en fruktansvärd kraft. I vår nuvarande värld har vi inte hunnit dit än, men ingen vet när dessa tipping points inträder, då allt är oreparabelt. Så jag tycker att SO är realistisk och väldigt påläst för sin tid.

Men någon lösning visar inte SO på. Så slutet blir bara hängande i luften som ett stort frågetecken. Jag vet inte om boken gav upphov till någon debatt när den kom ut, men idag finns det ju fler väckarklockor som fungerar bättre, dvs som visar på någon form av lösningar och hopp. Och det vill vi ju alltid att böcker skall ge oss.~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-11 23:16 #20 av: vendelay

Jag läser generellt fort men har bara lyckats läsa ett par sidor sedan sist jag skrev. Funderar på att sluta läsa, men vill ändå veta vad de kommer fram till i slutet... Får ge det några försök till.

Tycker som sagt att själva historian är väldigt spännande, men språket är verkligen inte min grej. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-12-12 08:11 #21 av: Magi-cat

Nu blir jag sugen på att läsa den, efter vad ni skrivit. Cool

Skulle börja på den igår kväll, men somnade innan.Somnar (Inte bokens fel. Skrattar)

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-12 10:09 #22 av: BrittaD

#21

Haha 😂 Jag somnade över den många gånger 😴 men envis som jag är tog jag mig fram till det skumma slutet.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-14 08:32 #23 av: Magi-cat

Det var mig en bedrövliger bok. Förskräckt

(Inte klar än. Cool)

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-14 17:34 #24 av: BrittaD

#23

Vi skulle ha tagit Tove Janssons Kometen kommer i stället, eller hur?

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-14 18:13 #25 av: Magi-cat

😀

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-14 20:45 #26 av: vendelay

Jag ger officiellt upp nu Skäms

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-12-14 21:16 #27 av: Loris M

#26 Samma här. Skäms Har förlängt lånetiden och försökt att komma längre än sist men jag är så okoncentrerad när jag läser så jag får läsa om hela tiden. Skäms

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-15 22:12 #28 av: vendelay

#27 Rackarns!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-12-15 23:04 #29 av: BrittaD

#26

Snygg formulering: "Jag ger officiellt upp nu." Tummen uppSomnar

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-15 23:08 #30 av: Magi-cat

Jag jobbar på ...🤤

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-15 23:10 #31 av: Tarotstollan

Jag med!Tummen upp

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2019-12-16 07:43 #32 av: Magi-cat

... fast jag måste sluta läsa den just innan jag somnar. Katastrofböcker och sömn går inte riktigt bra ihop ...SomnarSkrattar

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-16 21:06 #33 av: Magi-cat

Det läskigaste är att det är exakt det här de just pratade om på "Snilen spekulerar", Golfströmmen som kollapsar, Sverige dränks i snö osv.

Händer det händer det snabbt. Inget vet när eller om eller hur.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-17 10:31 #34 av: BrittaD

#33

Ja så är det Gråter

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-17 15:19 #35 av: Torparmor

Så han var rätt framsynt OS

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2019-12-17 21:26 #36 av: Magi-cat

Ja. Inte "bara" klimatet, (fast han verkar inte mena att människan har någon skuld i det som sker.)

Även självkörande bilar, VR-glasögon och ständig uppkoppling i "smarta hem". Samt ett kallare samhälle (som en del vill ha) med hårdare  straff även för småsaker och mer övervakning (som ändå inte hjälper.) Överklassens drogbruk.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-17 21:32 #37 av: Loris M

#36 Men det låter ändå som intressant bok. Undra om jag inte ska ge den en chans till i alla fall. Funderar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-17 21:37 #38 av: Magi-cat

Den är inte så uppmuntrande precis. Cool Och dialogen är kass. upplägget tveksamt.

Men, som sagt, en del paralleller är uppenbara. Tyvärr.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-18 07:12 #39 av: Loris M

Äsch då. Då är det kanske bäst ändå att lämna tillbaka den och låna decemberboken. Tiden går så fort, det är redan den 18. Förskräckt

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-18 07:30 #40 av: Magi-cat

Tänkte just detsamma, tiden springer iväg. CoolVäckarklockaFörskräckt

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-21 11:56 #41 av: BrittaD

Min sammanfattning av Strömkantring:

Ett angeläget ämne – miljökatastrof som exploderar – trovärdigt och framsynt skildrat i en framtidsdystopi. Tyvärr är själva gestaltningen och formen – en thriller – tämligen misslyckad. Trots alla katastrofer fångar inte boken mitt intresse. Det blir en seg och tråkig berättelse med ointressant persongalleri och ett slut, som skall föreställa filosofiskt men ändå blir förvånansvärt ointressant.

I morgon lämnar jag tillbaka den på bibblan - äntligen Somnar

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-21 15:08 #42 av: Magi-cat

Haha, jag är snart klar med den, äntligen ...SomnarSkrattar

Angeläget ämne och mycket som stämmer in, men han verkar avfärda människans påverkan, det är bara trams. Men jag är som sagt inte klar ...

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-21 15:09 #43 av: Magi-cat

Exakt samtidigt som jag skrev kom det här upp:

https://physicsworld.com/a/climate-change-contributing-to-increase-in-extreme-weather-events-says-expert-report/

En händelse som ser ut som en tanke.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-23 16:45 #44 av: Magi-cat

Nu har jag läst ut boken och med den en usel och icke trovärdig dialog, ointressanta personskildringar utan djup och ett i varierande grad osympatiskt persongalleri. Frossande i mänskligt lidande i katastrofscenarion hoppade jag över. (Han är ju deckarförfattare.)

Ändå - den tog sig på slutet och blev riktigt spännande! Faktiskt. Och jag blev mer försonligt inställd.
Det visade sig att världen drabbats av en gigantisk konspiration, där en exempellös girighet hade kastat jorden in i detta klimatkaos. Det fanns tydliga belägg för växthuslocket och för ozonhålen, men de måste mörkas - för affärernas skull.
När Maria och Verner avslöjade det fruktansvärda falsariet var det inte så enkelt ändå att lägga korten på bordet. Allt hade gått för långt, alla var köpta på sitt sätt och media likaså.

Så hur skulle de göra? Här ställs huvudpersonerna inför ett dilemma där inget av valen ter sig självklart. Ärlighet varar längst, eller ...?

Jag tyckte valet var intressant. Det säger mig att människan inte ska ge sig in och rota i vädret. Glad Samt att girighet krossar alla ideal, förnuft, empati, frihet och godhet.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-23 17:51 #45 av: BrittaD

Det är ju detta vi ser nu; girigheten som bromsar och hindrar det som måste göras NU eller kanske senast igår om mänskligheten skall kunna räddas. 🥵😱

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-23 17:55 #46 av: Magi-cat

#45 Just det, det är mycket som känns skrämmande relevant och nära inpå ...

Det är ca 20 år sedan boken gavs ut och tecknen har varit tydliga, men ...

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2019-12-23 18:24 #47 av: vendelay

#44 Kommer de alltså fram till att det var människans påverkan på klimatet som orsakat allt, eller missförstår jag dig?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-12-23 18:41 #48 av: BrittaD

Man får veta att makthavarna dödförklarat teorierna om växthusgasernas påverkan på klimatet, skapat totalitära samhällen där de ekonomiskt lyckligt lottade formligen vältrar sig i fossilsamhällets alla fördelar - och så kommer då katastrofen.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-23 18:41 #49 av: BrittaD

Man får veta att makthavarna dödförklarat teorierna om växthusgasernas påverkan på klimatet, skapat totalitära samhällen där de ekonomiskt lyckligt lottade formligen vältrar sig i fossilsamhällets alla fördelar - och så kommer då katastrofen.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-23 19:18 #50 av: BrittaD

#47
Blev det begripligt? Jag är så inne i dagens klimatdebatt så jag utgår från att alla andra också är det.

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-27 14:00 #51 av: BrittaD

Dagens hotande strömkantring.

Lyssna och Gott Nytt År!

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1417244?programid=2071&fbclid=IwAR1CdVhpUEfZqn3W5MCJsjk8KXZtG0x5kyokobkbyyZL8OQMHaM8K65TxSc

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2019-12-30 11:22 #52 av: Magi-cat

Gott Nytt År! (Hoppas vi.)

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2020-02-19 22:31 #53 av: Tarotstollan

Hade precis glömt av denna boken men kom på att det var dags att lämna tillbaka den idag, vilket jag hade missat så jag får göra det i morgon istället.
Tja, vad skall jag säga...
Jag lånade om den så många gånger som jag fick och ändå blev det aldrig att jag läste ut den!
Jag som såg fram emot att läsa den och tyckte den verkade jätte-spännande... och det var den i början!
Många spännande och intressanta människor och situationer som hände som jag gärna hade velat vetat mer om hur det gick för dem.
Istället så fokuserades det bara på att bli tråkigare och tråkigare.
Så efter den sista killen som dog i öknen, så slutade jag att läsa och sen kom jag inte igång igen.
Besviken både på mig själv och boken, vet inte om jag skulle vilja låna om den och avsluta den en gång.Funderar
Det verkar överlag på era kommentarer som att ni också tyckte boken inte var mycket att ha!            

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-02-19 22:42 #54 av: Loris M

Jag gav också upp och det gör jag i princip aldrig annars oavsett hur dålig en bok är. Men det här gick inte. Haft den liggande här hemma i nästan två månader och bara förlängde och förlängde tiden tills jag gav upp. 

Samma iofs med "Ett litet liv".  Den hyllas av många men jag blev bara helt uttråkad. Lånade och lämnade tillbaka efter flera försök, men sedan fick jag den i present. Skrattar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2020-02-20 08:25 #55 av: Magi-cat

Den blev allt mer spännande på slutet, tycker jag, när det började lösa sig och trassla till sig allt mer på en gång. En episod mot slutet (med den skvatt galne f.d. forskaren) var bara för mycket. 

Nu är inte det här min typ av bok egentligen och språket i den var inget vidare.

Behållningen är ändå att man känner igen mycket av vad som händer med klimatet och den känns förutsägande på det sättet. Tyvärr.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2020-02-20 12:41 #56 av: Torparmor

Ja det känns lite kusligt att den skrevs för 20 års sen och allt han förutspådde sker nu - framförhållaning

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2020-02-20 12:58 #57 av: BrittaD

Och ingen bok har vi diskuterat så mycket som denna, tror jagFunderar

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2020-02-20 14:33 #58 av: Loris M

#57 Det är sant! Den engagerar om inte annat.Skrattar 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2020-02-20 14:37 #59 av: Torparmor

faktiskt lite av en vits med en bokcirkel Glad

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2020-02-21 00:16 #60 av: Tarotstollan

Jag kanske får försöka läsa ut den ändå, kom inte iväg med boken idag och kan inte gå och lämna tillbaka den förrän nästa vecka.
Det blir böter för denna boken!Ledsen

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2020-02-21 07:24 #61 av: Loris M

#60 Kan du inte ringa till biblioteket och berätta det? De brukar inte vara omöjliga och kan säkert ha överseende. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2020-02-21 07:31 #62 av: Magi-cat

#60 Om du inte kan låna om boken hemifrån din dator så kan du säkert göra som Loris föreslår och ringa till biblioteket! De kan säkert fixa det, om inte någon annan står på kö.

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2020-02-21 07:35 #63 av: Magi-cat

Håller med er att det är lite vitsen med en bokcirkel. Skrattar

Jag hade säkert inte läst den här boken annars, det är inte "min" typ av bok. 
Men det blev diskussion, och det är det som är meningen. Och flera gånger har vi kommit fram till att det är mycket som stämmer och som vi kan känna igen idag. Så visst hade den något att säga ...

Bra med bokcirkel! Tummen uppBlomma

"Ingenting kan inte existera i evighet." (S. Hawking)

Anmäl
2020-02-21 14:18 #64 av: Tarotstollan

Jag har redan lånat om den så många gånger som man får och så bra känner inte jag att den är så jag vill krångla mer med det.
Jag skall passa på nu i helgen och skumma igenom det jag inte läst och sen lämna tillbaka den.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.